چگونه باتری دوم نصب کنیم؟ ایزولاتور چیست؟
دنیای کارآدیو همیشه با نوآوری های خلاقانه همراه بوده و همه روزه شاهد گسترش محصولات و نوآوری های این صنعت هستیم. یکی از این نوآوری ها ایزولاتور است. محصولی که شاید چندان نام آشنا نباشد، اما برای دوستداران صدای پرحجم و یا SPL که بر روی ماشین خود باتری دوم را نصب کرده اند ضروری […]
دنیای کارآدیو همیشه با نوآوری های خلاقانه همراه بوده و همه روزه شاهد گسترش محصولات و نوآوری های این صنعت هستیم. یکی از این نوآوری ها ایزولاتور است. محصولی که شاید چندان نام آشنا نباشد، اما برای دوستداران صدای پرحجم و یا SPL که بر روی ماشین خود باتری دوم را نصب کرده اند ضروری است. در این مقاله قصد داریم به بررسی ایزولاتورها بپردازیم تا بتوانیم شناخت کاملی از این محصول بدست آوریم.
ایزولاتور چیست؟
ایزولاتور یک قطعه الکترونیکی است که اجازه نصب دو باتری را به صورت همزمان در ماشین میدهد. پس میتوان اینطور نتیجه گرفت که اگر به دنبال نصب باتری دوم در سیستم هستید شما به ایزولاتور نیاز دارید. وسیله ای که نبود آن میتواند باعث استهلاک هر دو باتری، آسیب به سیستم برقی و ECU و همچنین ضررهای مالی شود.
چه زمانی به باتری دوم نیاز داریم؟
پیش از بررسی ایزولاتور اولین و مهمترین سوال این است که آیا سیستم صوتی شما به باتری دوم نیاز دارد یا خیر؟ به زبان ساده اگر سیستم شما شامل موارد زیر شود شما نیاز به باتری دوم دارید:
1. مجموع وات RMS سیستم صوتی شما بیش از 1000 وات RMS باشد.
2. چراغ های داخل خودرو یا هدلایت ماشین در زمان گوش دادن به موسیقی سوسو بزنند.
3. استفاده طولانی از سیستم صوتی در زمانی که ماشین خاموش است (کمپ کردن).
ایزولاتور چگونه کار میکند؟ و چرا به آن نیاز داریم؟
کاربرد ایزولاتور همانطور که از نامش پیداست، جدا کردن یا ایزوله کردن دو باتری از یک دیگر است. زمانی که بر روی ماشین دو عدد باتری به صورت مستقیم به یک دیگر وصل باشند، انرژی الکتریکی میتواند بین دو باتری آزادانه حرکت کند. این اتفاق میتواند طول عمر باتری ها را کمتر کند. زیرا وقتی ماشین خاموش است، اختلاف پتانسیل الکتریکی منجر به حرکت جریان الکتریکی از باتری با انرژی بیشتر به به باتری با انرژی کمتر میشود. در این حالت اگر به عنوان مثال باتری اصلی ماشین به طور کامل خالی شده باشد، این جریان آزادانه انرژی منجر به تخلیه کامل باتری دوم در جهت شارژ باتری اول میشود. حال استفاده از یک ایزولاتور که مابین باتری ها وصل میشود مانع از این اتفاق میشود.
انواع ایزولاتور
ایزولاتورها معمولا به دو گروه ایزولاتورهای سیم پیچی (Solenoid battery isolator) و دیودی (Diode battery isolator) تقسیم میشوند که مانع از برگشت جریان الکتریکی از باتری کاملا شارژ شده به باتری بدون شارژ میشوند.
ایزولاتور های سیم پیچی با استفاده از جریان الکترومغناطیسی عمل میکنند. در این حالت زمانی که ماشین روشن است، ایزولاتور غیرفعال بوده و اجازه شارژ هردو باتری توسط دینام داده میشود. اما به محض خاموش کردن ماشین ایزولاتور فعال شده و دو باتری را از یکدیگر جدا میکند. اما ایزولاتورهای دیودی همیشه فعال بوده و وجود دیود مانع از برگشت جریان الکتریکی به باتری اول میشود.
کدام نوع ایزولاتور بهتر است؟
از آنجا که ایزولاتور های دیودی در حین انتقال جریان، با کاهش و یا افت 0.7 ولتاژ رو به رو هستند، معمولا در دنیایی کارآدیو ایزولاتورهای سیم پیچی (مانند ایزولاتور SRL200 و SRL500) از طرفداران بیشتری برخوردار است و همین عدم کاهش ولتاژ باعث شده است که شرکت های بزرگ این صنعت نظیر استینگر و ریکویل به تولید این مدل از ایزولاتورها بپردازند.
ایزولاتور را چگونه نصب کنیم؟
همانطور که مطرح شد ایزولاتورهای مختلفی در بازار وجود دارند که طریق نصب هرکدام از آنها متفاوت است. به همین علت در این بخش طریق نصب مرسوم ترین مدل ایزولاتور را آموزش میدهیم.
- در ابتدا بیگ تری انجام داده و کابل مثبت از دینام به باتری و همچنین کابل منفی باتری اول و دینام را تقویت میکنیم.
- ایزولاتور را در یک محل مناسب به دور از گرما و رطوبت قرار میدهیم.
- یک کابل مثبت از باتری اول گرفته و به ورودی ایزولاتور متصل میکنیم.
- از محل خروجی ایزولاتور، سیم مثبتی را به قطب مثبت باتری دوم وصل میکنیم.
- از قطب مثبت باتری دوم، برق آمپلی فایر را تامین میکنیم.
نکته اول: انجام بیگ تری ضروری است.
نکته دوم : در صورت استفاده از باتری های با آمپر بالا، تقویت دینام واجب است.
نکته سوم: بهتر است که باتری دوم و اول هردو یکسان و مشابه یکدیگر باشند (آمپر یکسان داشته باشند).
نکته چهارم: نصب فیوز برای هردو باتری ضروری است.
جمع بندی
به طور کلی استفاده از ایزولاتور چندان عمومیت نداشته و مختص کسانی است که به هر دلیلی در ماشین خود از دو عدد باتری استفاده میکنند. استفاده از این محصول به طور کلی باعث میشود که در زمان خاموش بودن ماشین، دو باتری به طور کامل از یکدیگر جدا باشند. این مزیت باعث میشود تا باتری ها در بهترین شرایط ممکن به فعالیت خود ادامه داده و عمر آنها افزایش یابد. پس اگر از دو باتری در خودرو خود استفاده میکنید و عمر و دوام باتری ها برای شما مهم است، به شما توصیه میکنیم که از ایزولاتور استفاده کنید.
دیدگاهی ثبت نشده است ! اولین نفری باشید که دیدگاه خود را مطرح میکند .