سلیقه شنیداری چگونه در انتخاب سیستم صوتی موثر است؟
” مهم ترین بخش یک سیستم صوتی شما هستید ” – فرانک مکینتاش – بنیانگذار شرکت مکینتاش.
شاید جالب باشد بدانید که قطعات سیستم های صوتی بر اساس تفاوت ها و ذائقه ها و سلیقه های شنیداری طراحی و ساخته میشوند. یعنی محصولات خاص برای مقاصد خاص به طوری که یک شرکت با توجه بازار هدف مشخص شده خودش، چندین نوع سلیقه را پوشش میدهد و برای آن ها و متناسب با آن ها محصولات تولید میکند. به همین دلیل خیلی از شرکت ها محصولات SPL ندارند و یا برخی از شرکت ها محصولات HIGH END تولید نمی کنند. به عبارتی دیگر اگر یک شرکت چند مدل کامپوننت تولید میکند فرق بین آن ها لزوما قدرت نیست و این محصولات به صورت پله ای قرار ندارند و کامپوننت رده بالای شرکت چندین برابر رده پایین نیست. مثلا کامپوننت 3 میلیون تومانی آن ها دو برابر مشخصات کامپوننت 1 میلیون تومانی را ندارد و بلکه شاید از لحاظ قدرت کمتر هم باشد.
پس کامپوننت های مختلف برای مقاصد مختلف ساخته می شوند، اگر قبلا برایتان پیش آمده باشد که سیستم گرانی نصب کرده اید اما متاسفانه باب میلتان نبوده شاید دلیلش این بوده که قبل از بودجه باید به ذایقه شنیداریتان توجه می کردید.
اجازه دهید با مثالی بیشتر توضیح بدهیم؛ بیاید سیستم صوتی را با لباس مقایسه کنیم :
همانطور که لباس های مختلف برای شرایط و مناسبت های مختلف وجود دارند مثل لباس ورزشی و لباس رسمی که هر کدام جایگاه استفاده خاص خود را دارند و ربطی به گرانی و خوب و بد بودن آنها ندارد و شما نمی توانید از لباس رسمی برای ورزش استفاده کنید به صرف بهتر بودن و یا گرانتر بودن. و در واقع لباس ها بر اساس نیاز ما انتخاب می شوند. پس سیستم صوتی هم براساس نیاز ما باید انتخاب و ستاپ شود و در مقوله سیستم صوتی نیاز و مورد مصرف را، سلیقه شنیداری ما تعیین میکند، یعنی اگر شما موزیک های سنتی و کلاسیک گوش میکنید باید از سری محصولاتی که برای این منظور ساخته و طراحی شده است استفاده کنید و یا همینطور اگر موزیک های تند و پاپ و …
لازمه این امر و انتخاب صحیح برای فروشنده : شناخت ماهیت و ساختار و قابلیت های محصولات هست و برای خریدار : اطلاع از سلیقه شنیداری خود و به اطلاع رساندن آن به فروشنده است که در نهایت منجر به ستاپ و نصب سیستم صوتی مطلوب میشود.
باید پذیرفت گران بودن محصول و انتخاب محصولات گران قیمت نمیتواند به تنهایی تضمینی برای سیستمی باشد که موافق میل ما باشد، مثلا شما نمی توانید با کامپوننت های PRS پایونیر یا سری اکسلون کنوود به صرف قیمت بالا و خوب بودن (که واقعا هم خوب هستند) سیستمی را ستاپ کنید که قرار است موزیک های هیپ هاپ پخش کند و در سطح بالایی از ولوم کار کند، همینطور نمی توان با یک کامپوننت ارزان قیمت سیستمی را ستاپ کرد که انتظار شنیدن موزیکی با دیتیل و کیفیت را داشته باشیم.
شناخت مواد و متریال تشکیل دهنده محصولات، مقدار حساسیت، آستانه واکنش محصولات، آشنایی با نمودار بازه فرکانسی محصولات و… و در نهایت تجربه نصاب میتواند کمک بسیار بزرگی در انتخاب صحیح اجزا سیستم داشته باشد. پس قبل از اینکه بپرسیم چقدر میخواهید هزینه کنید بپرسیم چه نوع موزیکی گوش می کنید. برای آشنایی بیشتر در ادامه با سه سری از محصولات پایونیر را با سه نوع کاربرد مختلف میبینید :
برای داشتن سیستمی مناسب اجرای صحیح موزیک های تند و پاپ شرکت پایونیر محصولات سری A را پیشنهاد میدهد.
برای داشتن سیستمی مناسب اجرای موزیک های وکال محور یا کلاسیک شرکت پایونیر محصولات سری Z را پیشنهاد میدهد.
برای داشتن سیستمی مناسب برای موزیک هایی با ادوات موسیقی زیاد و رنج وسیعی از سازها شرکت پایونیر سری D را پیشنهاد میدهد.
یه سوال داشتم.. چطور میشه فهمید لوازمی که استفاده میکنیم برای چه سبکی مناسبه؟؟؟
میخواستم پیشنهاد بدم یه مطلب یا کلیب درباره سبک های مختلف موسیقی هم بزاری د توضبح بدید هر سبک چه ویژگیهایی دارن و …
ممنون از این که با مطالب مفیدتون به مردم آگاهی میدید