تناسب بین ساب، کامپوننت و بلندگو جزئیات بیشتر
وبلاگ مجله ایران کارآدیو ساب بلندگو و باکس تناسب بین ساب، کامپوننت و بلندگو

تناسب بین ساب، کامپوننت و بلندگو

سایز ساب و کامپوننت و بلندگو ها چگونه باید انتخاب شود؟ یکی از نکاتی که متاسفانه در ستاپ های سیستم و نصب ها کمتر مورد توجه قرار میگیرد، اندازه و تناسب بین سایز ساب و کامپوننت ها و بلندگوها است چرا که سایز درایورها تاثیر مستقیم در فرکانس های ایجاد شده توسط آنها خواهد داشت. با […]

بروز رسانی 1403/09/20
2 نظر

سایز ساب و کامپوننت و بلندگو ها چگونه باید انتخاب شود؟

یکی از نکاتی که متاسفانه در ستاپ های سیستم و نصب ها کمتر مورد توجه قرار میگیرد، اندازه و تناسب بین سایز ساب و کامپوننت ها و بلندگوها است چرا که سایز درایورها تاثیر مستقیم در فرکانس های ایجاد شده توسط آنها خواهد داشت.

با یک مثال بیشتر توضیح بدهیم. وقتی سایز کامپوننت ها ۱۳ سانتی است، نباید و نباید از ساب ووفر ۱۵ اینچی استفاده کرد! ۱۲ اینچ هم زیاد خواهد بود. باید بین سایز کامپوننت ها و سایز ساب خیلی اختلاف نباشد وگرنه حتما خلا فرکانسی خواهیم داشت که شاید به راحتی قابل تشخیص نباشد ولی مطمئنا در کل موزیک تاثیر مخرب خواهد داشت و حتما یک گوش خوب قادر به تشخیص آن خواهد بود.
یکی از دلایلی که از ساب های سایز 10 و 8 برای سیستم های کیفیتی استفاده می کنند، همین مورد است. با بزرگتر شدن صفحه یا همان ووفر، مِیل به اجرای فرکانس های پایین بیشتر میشود و این یعنی صفحه ۱۳ یا ۱۶ سانتی کامپوننت نمیتواند به فرکانس های قابل پخش صفحه ۳۸ سانتی ساب نزدیک بشود و این یعنی از دست رفتن فرکانس هایی که به زیبایی و کامل تر شدن صوت کمک میکنند. در واقع ما به طور عادی هم با فرمت های ارزان و موزیک های دانلودی و آمپ های عجیب غریب و اکسسوری ارزان کلی فرکانس از دست میدهیم. بهتر است دیگر با انتخاب ناصحیح بقیه فرکانس ها را تباه نکنیم!
البته این مسئله در بین سیستم های قدرتی یا همان SPL بیشتر مشهود هست. البته کامپوننت ها تاحدودی قابلیت پخش فرکانس های پایین تر را دارند اما این میدرنج های قدرتی با آن ساختار منحصر بفردشان که اصلا. ولی با بیان این استدلال که هدف ما گرفتن صدای باس و قدرتی و صدای زیاد است، SPL را توجیه میکنند.

نظر شما چیست؟

با ما تماس بگیرید.
کارادیو تخصص ماست.

border-center
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط شاید علاقمند باشید
نظرات و دیدگاه 2 دیدگاه
قوانین ارسال نظر لطفاً پیش از ارسال نظر ، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید: مشاهده قوانین ارسال دیدگاه
  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
mahdirahimi13579@gmail.com
15 اردیبهشت 1403 mahdirahimi13579@gmail.comپاسخ

توضیح شما کاملا درست است اما در کنار این تناسب طبقه بندی rms اجزا نسبت به همدیگر فاکتور مهمی است

حامد
03 آبان 1400 حامدپاسخ

دقیقا درسته عالی بود