تعریفی از اصطلاح های رزولوشن
های رزولوشن چیست؟ در لغت، های اند به معنای صدای با کیفیت و وضوح بالا می باشد و درواقع با کلمه HD یا high-definition مترادف می باشد. قبل از فراگیر شدن لوگوی های رز، شرکت ها و برندها محصولات تاپ و رده بالای خود را با کلمه HD توصیف میکردند همانند کامپوننت کاپا پرفکت 600 که در سال 2015 عرضه شده است.
های رزولوشن را جامعه صوتی ژاپن ارائه میدهد. این انجمن در سال 1953 تاسیس شد و اگر برندی خواهان استفاده از لوگوی های رز باشد، باید از این انجمن لایسنس های رز را دریافت کند. در سایت این انجمن میتوانید کالاهایی که موفق به دریافت این لوگو شده اند را بیابید.
اما به راستی مرجع و خط کش انتخاب های رز چیست و چگونه میدانیم یک دستگاه یا صدا های رز می باشد و معیار انتخاب آن چیست؟
درواقع معیار انتخاب کیفیت صدا همان CD اورجینال میباشد. با کیفیت 44100/16Bit که نشان دهنده این است که در ثانیه 44100 بار شانزده بیت را از روی CD آنالوگ تبدیل میکند. (برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله دک ها مراجعه فرمایید.)
و حال هر کیفیتی بالاتر از این عدد 44100 بر روی 16Bit را میتوان های رزولوشن نامید. این تبدیل از منبع دیجیتال و تبدیل آن به آنالوگ را چیپ ستی انجام میدهد به نام DAC که میتواند کیفیت یک پلیر را مشخص کند. مثلا دک 96K/24Bit تا 192KHz.
حال به این سوال میرسیم که چرا هدیونیتهای قدیمی های رز نبودند؟
به این دلیل که آن ها دارای DAC های رز و قابلیت سمپل ریت 44100 به بالا را نداشتند و عملا کیفیت های رز نداشتند. حتی هدیونیتهایی مانند DEX-P90 یا D2 کلاریون.
پس سوال اینجاست که آیا دکهای با سمپل ریت بالا فقط برای های رز بودن کافی است؟
برای های رز بودن یک پلیر (هدیونیت یا پروسسور) علاوه بر DAC های رز نیازمند یک پری آمپ قوی و های رز نیز هستیم که عملا توانایی داینامیک رنج بالای حاصل از 24Bit را داشته باشد. به خاطر همین برخی از پلیرها و رادیوپخشها DAC با ساپورت فلک تا 96KHz بر روی 24Bit را دارند اما های رز نیستند.
پس تا اینجا برای داشتن صدای های رز از یک پلیر یا پروسسور، نیازمند یک DAC و پری آمپ های رز هستیم.
در فیلم دوم به مقوله های رز در آمپلی فایرها و درنهایت های رز و درایورها خواهیم پرداخت و آن ها را بررسی خواهیم کرد.
و در آخر هم یک بررسی درمورد های رز وایرلس و های رز از طریق بلوتوث خواهیم داشت.
دیدگاهی ثبت نشده است